Personvern

Statens pensjonskasse samler inn og bruker informasjon om besøkende på våre nettsteder i samsvar med personopplysningsloven.

Nettanalyse

Som en viktig del av arbeidet med å lage et brukervennlig nettsted, ser vi på brukermønsteret til de som besøker nettstedet. For å analysere informasjonen, bruker vi analyseverktøyet Google Analytics.

Google Analytics bruker informasjonskapsler/cookies (små tekstfiler som nettstedet lagrer på brukerens datamaskin), som registrerer brukernes IP-adresse, og som gir informasjon om den enkelte brukers bevegelser på nett. Eksempler på hva statistikken gir oss svar på er; hvor mange som besøker ulike sider, hvor lenge besøket varer, hvilke nettsteder brukerne kommer fra og hvilke nettlesere som benyttes. Ingen av informasjonskapslene gjør at vi kan knytte informasjon om din bruk av nettstedet til deg som enkeltperson.

Informasjonen som samles inn av Google Analytics lagres på Googles servere i USA. Mottatte opplysninger er underlagt Googles retningslinjer for personvern.

En IP-adresse er definert som en personopplysning fordi den kan spores tilbake til en bestemt maskinvare og dermed til en enkeltperson. Statens pensjonskasse bruker Google Analytics sin sporingskode som anonymiserer IP-adressen før informasjonen lagres og bearbeides av Google. Dermed kan ikke den lagrede IP-adressen brukes til å identifisere den enkelte brukeren.

Kurspåmelding

Når du skal melde deg på kurs og arrangementer ber vi deg registrere navn, organisasjon, adresse, e-post, telefon, stilling og fakturareferanse. Opplysningene deles ikke med andre.

Pålogging til Min side eller Min virksomhet

For å logge deg på Min side eller Min virksomhet, må du logge deg på gjennom ID-porten, som administreres av Direktoratet for forvaltning og IKT (Difi). Informasjon om hvem som har logget seg på Min side eller Min virksomhet – og når – blir rutinemessig sammenholdt med informasjon fra våre saksbehandlersystemer for å se hvor mange som kontakter oss på e-post og telefon etter å ha vært logget på Min side eller Min virksomhet. Denne informasjonen blir kun brukt til statistisk analyse og informasjonen om hvem som har logget seg på – og når – blir deretter rutinemessig slettet.

Slik håndterer du informasjonskapsler i din nettleser