Mer pensjon til 25 000 nordmenn

(Oppdatering april 2024:) Tidligst fra 1. januar 2025 får du pensjonsopptjening selv om du jobber i en stilling under 20 prosent. Dette kalles pensjon fra første krone.

Publisert 27.11.2023

Stortinget har bestemt at det ikke lenger skal være en minstegrenseMinstegrenseMinstegrensa for rett til medlemskap i Statens pensjonskasse er 20 prosent. Dersom ein arbeider i 19,99 prosent stilling kjem ein under minstegrensa og blir ikkje medlem hos oss.Mer om Minstegrense for medlemskap i Statens pensjonskasse. Dette er en gladmelding til alle ansatte som i dag jobber mindre enn 20 prosent av full stilling – en gruppe som særlig består av unge, studenter og kvinner.

Endringen vil gi like regler innen offentlige, kommunale og private tjenestepensjonsordninger, og gjøre det litt lettere for folk å forstå regelverket. Oppdatering april 2024: Endringen gjelder tidligst fra 1. januar 2025 og ikke for arbeid før denne datoen. (Tidligere kommunisert dato var 1. juli 2024. Dette er nå utsatt)

Du som er medlem i SPK, får flere rettigheter med regelverksendringen. Du får rett til økonomiske støtteordninger i tilfelle sykdom og død, og du sparer til livsvarig alderspensjon og AFP.

Du trenger ikke gjøre noe selv. Arbeidsgiveren din melder fra til oss.