Nyheter

Jobbe etter 67 år? Sjekk hva som skjer med pensjonen din!

Begynner du å nærme deg pensjonsalderen, men har lyst til å fortsette å jobbe etter fylte 67 år? Da bør du sette deg inn i hvordan dette vil påvirke pensjonen din.

Publisert 15.03.2024

Denne informasjonen gjelder kun deg som er født 1962 eller før!

Alderspensjon fra folketrygden (NAV) er utformet slik at jo lenger du jobber, desto mer får du i pensjon. Offentlig tjenestepensjon for deg født i 1962 eller før er derimot utformet annerledes. Dersom du fortsetter å jobbe etter at du har fylt 67 år, vil tjenestepensjonen fra SPK på et tidspunkt bli lavere. Dette tidspunktet varierer fra årskull til årskull. For deg som er født i 1957 og fyller 67 i år gjelder dette fra du er 69 år og 7 måneder. 

Kombinasjonen av hvor lenge du jobber, hvilket årskull du tilhører og når du tar ut alderspensjon fra folketrygden er noe av det som påvirker størrelsen på den samlede pensjonen din når du fortsetter å jobbe utover pensjonsalder.  

På denne siden har vi samlet informasjon om det å jobbe etter 67 år.   

Sjekk hva som skjer med pensjonen din

Det er mange fordeler ved å fortsette å jobbe, og du må vurdere hva som er riktig for deg ut fra din livssituasjon og økonomi.  

Du kan selv beregne hva du får i pensjon fra folketrygden og SPK på ulike uttakstidspunkt ved å logge inn og bruke pensjonskalkulatoren vår. Kalkulatoren beregner pensjon fram til aldersgrense 70 år.  

Bilde av vår pensjonskalkulator som ligger bak innlogging

Forslag om nye pensjonsregler

Regjeringen har foreslått endringer i samordningsreglene for årskullene 1954–1962. Endringene innebærer at de som jobber lenger vil få mer i pensjon enn med dagens regelverk. Regjeringen har i 2024 også forslått å øke aldersgrensen i staten til 72 år. Stortinget har ikke behandlet disse forslagene ennå. 

For deg som er født i 1963 eller senere gjelder helt andre regler – les mer her.