Hopp direkte til innhold

Hopp direkte til Søk

49.4.4065.147

Slik rapporterer du lønns- og stillingsdata til oss

Du rapporterer lønns- og stillingsdata for din bedrift her på spk.no. Herfra logger du enkelt inn i arbeidsgiverportalen via Altinn. 

Daglig leder i din bedrift delegerer rettigheter i Altinn

Den personen som er registrert som virksomhetens daglig leder i Enhetsregisteret i Brønnøysund, delegerer rettigheter til arbeidsgiverportalen. Dette gjøres via Altinn. Daglig leder kan velge å delegere rettigheter til en administrator. Administrator kan igjen delegere videre rettigheter internt.

Altinn-rollen Lønn og personalmedarbeider gir tilgang til all funksjonalitet i arbeidsgiverportalen. Du kan også ha tilgang til enkelte rettigheter i arbeidsgiverportalen.

Tilgangen til arbeidsgiverportalen er delt inn i tre enkeltrettigheter  :

 • Innsyn (lesetilgang)
  For å få innsynsrett i arbeidsgiverportalen, kunne ta ut lister og rapporter, må du ha rettigheten Les og Les arkiv i tjenesten arbeidsgiverportalen.
 • Rapporter lønnsdata
  For å kunne sende lønnsfiler eller registrere endringer i arbeidsgiverportalen, må du ha rettigheten Les og Skriv i tjenesten.
 • Sende pensjonsmelding
  For å kunne pensjonere ansatte trenger du:
  - Rettigheten Les og Signer i tjenesten arbeidsgiverportalen
  - Rettighetene Les og Skriv i tjenesten pensjonsmeldingsskjema

En person kan ha én eller flere rettigheter. De som har fått delegert rettigheter til arbeidsgiverportalen, kan logge seg inn via Altinn på spk.no.

Du kan rapportere lønns- og stillingsdata på ulike måter

Du skal rapportere lønns- og stillingsdata hver måned. Det er store fordeler ved å rapportere via et godkjent lønnssystem eller direkte via arbeidsgiverportalen. Begge har innebygd ulike kontrollrutiner, hjelpetekster og forhåndsdefinerte kodeverk.

Kontakt oss

Ta gjerne kontakt med oss på telefon

02775


eller bruk vårt kontaktskjema.

 

Sist oppdatert: 29.04.2013